Toni Parkkinen-Matti Hämäläinen voittajiksi, kun kisan kärkikaksikko suistui

Published by HRCF Tiedottaja on

Lappeenrantalaispari Toni Parkkinen-Matti Hämäläinen nousivat voittoon, kun kärkikaksikko kolmosen jälkeen; Petri Pousi sekä Lasse Hirvijärvi, ajoi ulos viimeisellä, neljännellä ek:lla. Kuva: Marko Kyöstilä

Kaikkiaan 13 autokuntaa lähti ajamaan BMW Ralli -sarjan pisteistä Kuhmoisiin. Järjestävän seuran, Tullan UA, pari Petri Pousi–Janne Pietikäinen saattoi olla hienoinen ennakkosuosikki.

Ja tämä veikkaus vaikutti toteutuvan, kun ykköspätkän tulos tuli. Jämsänkoskelainen, rallin yhteistyökumppanin Kuhmoisten Soran palveluksessa oleva Pousi tietenkin kärjessä. EPUA:n Lasse Hirvijärvi–Juha Heikkilän kanssa jäi 21,1 sekuntia, ja pätkällä pituutta 22,78 km. Lappeenrannan Toni Parkkinen-Matti Hämäläinen tiukasta Hirvijärven perässä vain 0,4 sekunnin erolla. Hankasalmen osakisan voittaja Timo Bäck ajoi ulos ja keskeytti ykkösellä.

Pousi ajoi pohjat kakkosellekin. Nyt Sami Laurila kiilasi kakkoseksi, eroa pohja-aikaan jäi 9,6 sekuntia. Pätkällä pituutta 11 km. Parkkinen ja Hirvijärvi seuraavina noin parin sekunnin eroin kaikki kolme autokuntaa.

Ja Pousi ajoi pohjat kolmosellekin. Laurilan hyvä aika kakkosella oli liikaa autolle, mies keskeytti tekniseen vikaan pätkän jälkeen. Hirvijärvi kiristi kakkoseksi, Pousiin matkaa 12,1 sekuntia. Parkkinen jäi kolme sekuntia Hirvijärvelle.

Viimeisellä Hirvijärvi ajoi ulos. Pousi oli ongelmissa ja jäi pohja-ajasta yli seitsemän minuuttia.
”En osaa sanoa, mitä oikein tapahtui. Sattui ulosajo, mutta videoltakaan emme ole keksineet, mikä sen aiheutti, ja suoralla tiellä”, paljasti Pousi.
”Ehkä tultiin nypystä jotenkin väärää linjaa ja väärään paikkaan alas, kun yhtäkkiä suistuttiin. Autossakaan ei ole mitään sellaista vikaa, mikä tämän olisi aiheuttanut. Aivan outo juttu.”
”Katsojat auttoivat takaisin tiellä ja sit tultiin kävelyvauhtia pätkä loppuun ja maaliin.”

Näin Parkkinen nousi ylivoimaiseen, yli kahden minuutin voittoon ennen Toni Siposta. Timo Korvenheimo oli kolmas, eroa Parkkiseen kertyi noin kaksi ja puoli minuuttia.

BMW Ralli -sarja ei ole mukana toukokuisessa HRT-sarjan osakilpailussa, vaan vasta elokuussa Lahti Historic Rallyn HRT-osakilpailussa.

-kk

Pistetilanne osakilpailun 3/6 jälkeen
1. Toni Parkkinen – Matti Hämäläinen LprRT pisteitä 55
2. Petri Pousi – Janne Pietikäinen TullUA pisteitä 39
3. Ville Suominen – Antti Will AAU/VaToSUA pisteitä 36
4. Jukka Kapela – Hannu Aarnio EPUA pisteitä 34
5. Sami Laurila – Arto Kleimola AL Härmä pisteitä 34
6. Ismo Korkala – Henri Paavola LakUA pisteitä 34
7. Timo Korvenheimo – Atte Nieminen LamUA/SaaUA pisteitä 30
8. Timo Bäck – Janne Kettumäki LapUA pisteitä 23
9. Lasse Hirvijärvi – Eemi Salo / Arto Ala-Kokkila EPUA/KuortUA pisteitä 20
10. Anssi Luoma-aho – Olli Saarinen LapUA/UUA pisteitä 14
11. Ari Sorsa – Pasi Rahkonen / Jenna Palohalme /LuuUA/ValUA pisteitä 10
12. Tuomo Hinttu – Tapio Hinttu KankUA pisteitä 9

 

Categories: Kisaraportit