Janne Lindberg-Harri Ruokonen palaamassa HRT-kisoihin

Published by HRCF Tiedottaja on

Viimeksi vuonna 2021 HRT-kisoissa ajanut tervakoskelaispari Janne Lindberg-Harri Ruokonen ilmaantui Hämeenlinna Historic Rallin lähtöluetteloon, mikä tuonee lisää jännitettävää kisaan. Arkistokuva Auto Sorsa -rallista.

Antaa vain porukan ”parkua”, että kilpailijoita on tällä kaudella vähemmän. Se on tosiasia, mitä ei käy kiistäminen. Olivatpa syyt tähän mitä tahansa, odotettavissa on silti nytkin mielenkiintoinen kilpailu, erityisesti luokkien 1–18 (siis ilman nuotteja ajavien) ykköskuljettajien yleiskilpailusta. ”Mustia hevosia” on useampia, mutta roposet voi helposti pistää likoon Kanerva–Lindberg-veikkaukseen.

Hankasalmella ennakkosuosikki Anjalan Janne Kanerva keskeytti teknisiin ongelmiin, ja Sami Vuorinen nappasi voiton. Kanerva lienee korjannut Volvonsa perän ja lienee iskukunnossa. Peliin tuli nimittäin lisää jännitystä, kun lähtöluetteloon ilmaantui vuoden tauon jälkeen tervakoskelaispari Janne Lindberg–Harri Ruokonen VW Golfilla luokkaan 13. Lindbergin muistanevat kaikki. Mies oli usein kisan nopein hisse-kuljettaja, mutta luokkansa ainoana kuljettajana sai kaksi pistettä vähemmän luokkavoitosta kuin kuljettaja, jolla vastustajia oli edes yksi luokassaan.
”Minulla on lasten ja oman valmentajapestini vuoksi viikoittain seitsemät futsal-treenit. Vielä kun tytär harrastaa kilpatanssia, tulee viikossa kuljetettua jälkikasvua lähes 400 km viikossa”, selvitti Lindberg kiireitään.
”Nyt oli pakko lähteä mukaan Hämeenlinnaan, kun kisa on noin lähellä. Ajohaluja on valtavasti. Tarkoitus olisi ajaa Kuhmoisissakin. Poika saa ajokortin keväällä, joten toivoa on päästä myös muihin HRT-kisoihin kauden aikana.”
”Aika kylmiltään nyt lähdetään. Viime kesän Lahti Historic Rallyn numerotarrat olivat vielä kiinni autossa. Harri (Ruokonen) on laittanut auton kuntoon, pienen testiajon tallin pihalla suoritan vielä, jotta nähdään, että jarrut yms. toimivat”, paljasti Lindberg.

Kaksikko Kanerva ja Lindberg lähtevät Hämeenlinnan kisaan ”samalta viivalta”. Kummallakaan ei ole pisteitä vielä ”plakkarissa”. Tämä taistelu on nähtävä! Toivottavasti kisa ratkaistaan puhtaasti ajamalla eivätkä esimerkiksi keliolosuhteet vaikuttaisi lopputulokseen. Lindberg starttaa numerolla 34 ja Kanerva numerolla 37.  Vuonna 2021 mestari oli Matti Jaatinen, Lindberg toinen ja Kanerva kolmas. Jaatinen on tämän kategorian hallitseva mestari, mutta miestä ei olla toistaiseksi nähty kisoissa.