Kanervien mykistävä menopeli Vauhdin Maailman Jyrki Järvilehdon testattavaksi

Published by HRCF Tiedottaja on

Tuttuakin tutumpi näky; Janne ja Harri Kanerva tuulettavat luokka- ja yleiskilpailuvoittajina maalissa. Kuva: Seppo Koskinen

Eipä tietenkään ollut mikään yllätys, että luokkien 1–18 yleiskilpailun kärjessä on tuttu pari; Janne ja Harri Kanerva luokan 17 Volvo 242:lla. Kun samasta luokasta keskeyttivät sekä Jyrki Putila rengasrikon vuoksi että Heikki Valkonen teknisen vian vuoksi ja vielä luokasta 11 Sami Vuorinenkin kakkosella teknisen vian vuoksi, Kanervan voittomahdollisuudet kasvoivat lisää. Muut mahdolliset ”esteet” voittoon olivat pienemmän luokan autoilla ajavat, joten peli näytti olevan selvä jo heti ensi metreistä. Positiivista, jos näin voisi sanoa, olisi nyt, että monella harvemmin kympin sakkiin ajavilla olisi ”elämänsä tilaisuus” tehdä hyvää tulosta.

Luokassa 12 Keijo Hållfast ja Jasmin Hannunen olivat ainoa autokunta. Edellä mainittu tilaisuus tehdä hyvä tulos toteutui Hållfastinkin kohdalla. 13-sataisella Starletilla Hållfast oli helposti kympin sakissa yleiskilpailutuloksissa, parhaimmillaan kahdesti viides. Aikaeroa Kanervaan, joka oli aivan eri minuuttiluvuilla, oli toki useita minuutteja, mutta esimerkiksi lopputuloksissa yleiskisan kakkoseksi sijoittuneeseen Juha Mäkitalon Fiat Ritmoon kuitenkin vain puolisen minuuttia.

Luokassa 13 ei ollut osanottajia.

Luokassa 14 Janne Kanervan vauhti oli täysin mykistävää. Jo ykkösellä ero toiseen vielä mukana olleeseen oli jo lähes kaksi minuuttia, lopputuloksissa yli 12 minuuttia.

Heinolan UA:n pari Jari Oksanen-Jari Kauppi Opel Ascona B:llä ei kuitenkaan antanut tuon häiritä.
”Ei meillä mitään ongelmia ollut. Ai niin, aikarangaistusta tuli minuutti ennakosta kakkoselle, mutta ei sekään mikään ongelma ole”, vakuutti Oksanen maalissa.
Kello taisi olla talviajassa, miehet naureskelivat.
”Ihan jees meillä meni, kolmonen oli sellainen kreikkalaistyyppinen rallitie, mutta ei sekään haitannut, ihan kivaa meillä oli.”

Kanerva sai maaliintullessaan paperilapun, jossa komennettiin jälkitarkastukseen.
”Taas jälkikatsastukseen. Mie kyl lopetan nää touhut, jos tää tällaiseksi menee”, tuhahti Janne.
”Samat asiat kuin viimeksi Jyväskylässä syksyllä.”

Pienen hetken päästä tuttu, hymyilevä Kanerva jaksoi kerrata tilanteitaan.
”Viimeisellä en enää suorilla painanut ihan täysillä. Mutkissa pitää ajaa, jos niistä alkaa himmailla, ei ajamisesta tuu mitään. Peränvälitys ei anna myöten enempään kuin 160:n vauhtiin, sen mukaan mennään. Se riittää kyllä”, kertasi Kanerva, joka yhdestä keskeytyksestä huolimatta nousi nyt ikäkategoriansa pistejohtoon.

Voittonsa apuna Kanerva pohdiskelevan tulleen muilta apua.
”Nythän sieltä keskeytti porukkaa, esimerkiksi Vuorinen ja Valkonen olisivat hyvinkin olleet kovia vastustajia. Harmi, että tekniikka puuttuu peliin.”

Kaakkoisrallin maalissa myös kuultiin, että Vauhdin Maailman testiajaja Jyrki ”Zei Zei” Järvilehto testaa Kanervan Volvoa nyt kisan jälkeisellä viikolla.
”Saa nähdä, miten tällä kertaa käy. Edellisellä kerralla Jyrki ajoi ekasta mutkasta ulos, kun ei ole tottunut näin hitaaseen ohjaukseen”, muisteli Kanerva.

Mielenkiintoista on aikanaan lukea Järvilehdon kommentteja autosta. Seuratkaapa HRT-sarjan facebook-päivityksiä, sillä Janne lupasi laittaa kuvia tapahtumasta aikanaan tulemaan meille.
-kk

Pistetilanne ikäkategoriassa 1981 osakilpailun 4/7 jälkeen – Top 5
Kuljettajat
1. Janne Kanerva AnkUA lk 14 Volvo 242 pisteitä 43
2. Keijo Hållfast HRCF lk 12 Toyota Starlet pisteitä 41
3. Jyrki Putila LeppävirtaRT lk 14 Ford Escort RS 2000 pisteitä 29
4. Heikki Valkonen LMM lk 14 Volvo 242 pisteitä 28
5. Vesa Glad NokUA lk 12 Toyota Starlet pisteitä 23

Kartturit
1. Harri Kanerva AnkUA lk 14 pisteitä 39
2. Osmo Huovinen LeppävirtaRT pisteitä 29
3. Emppu Valkonen LMM lk 14 pisteitä 28
4. Kirsi Helasmäki-Glad NokUA lk 12 pisteitä 23
5. Jari Honkalatva JSAST lk 12 pisteitä 20