Kunniavieraamme Rauno Aaltonen keräsi osastollemme runsaasti väkeä

Published by HRCF Tiedottaja on

CMS-näyttelyn pääkuuluttaja Timo Pulkkinen (vas.) hoiti rutiinilla Rauno Aaltosen haastattelun, jota tultiin kuuntelemaan sankoin joukoin.

Nyt 15:nnen kerran järjestetty suomalainen klassikkoajoneuvonäyttely, Classic Motorshow, oli tänä vuonna täydellinen menestys. Jo ensimmäisenä päivänä tuli yhden päivän kävijäennätys. Kun ovet sunnuntaina sulkeutuivat, kirjattiin toinen ennätysluku – vierailijoita teemalla ”Pieni on kaunista” toteutettuun tapahtumaan tutustui yhteensä 20 532 kävijää. Eikä varmaankaan ole väärin olettaa, että rallilegenda Rauno Aaltosen paikallaolo toimi myös eräänlaisena kävijämagneettina.

HRCF:n vuosittaisen klubivaatemalliston aiheena tänä vuonna on Rauno Aaltonen, Monte Carlo Rally ja Mini. Classic Motorshow’n osastomme oli teeman mukaisesti sisustettu, oli ralli-Mini, 5-ryhmän rata-Mini sekä siviili-Mini. Ja pisteenä iin päälle saimme Rauno Aaltosen paikanpäälle.
”Olen kerran signeerannut noin 4000 korttia samalla rupeamalla, joten tämä muutaman sadan kortin urakka ei tunnu missään”, totesi Rauno.

HRCF:n osastoa koristi kaksi upeaa valokuvaa Monte Carlo Rallista aikoinaan. Rauno Aaltonen nojaa autonsa oveen. Ratti on tuossa autossa vasemmalla puolella. Kunniavieraamme Rauno Aaltonen teki ”miehen työn”, kun signeerasi satoja Mini ja Monte Carlo Ralli -kortteja. Oikealla lippahattu päässään seisoo ”Lopen seppä”, Kari Salonen, jonka 5-ryhmän Mini kiinnosti todella paljon porukkaa.

Nimikirjoituksen hakijoita todellakin riitti pieneksi jonoksi asti. Ensimmäiset raapaistiin kortteihin noin klo 12 ja viimeiset noin klo 16. Siinä välissä tosin hoidettiin pieni haastattelutuokio sekä pidettiin ruokailutaukokin.

Myös Kari Salosen valkoinen viitosryhmäläinen rata-Mini keräsi suuren määrän porukkaan ympärilleen. Erityisesti autossa kiinnosti Salosen autoon rakentama moottori, jossa on kannen yläpuolinen nokka-akseli. Ja kyllä ralli- ja siviili-Minitkin kiinnostivat monia.

Vuoden 2025 näyttelyn teema on 80-luku

Ensi vuonna Classic Motorshow järjestetään jälleen Lahden Messukeskuksessa, päivämäärällä 3.-4.5.2025. Tuolloin teemana on 80-luku. Mitä kaikkea tämä tulee pitämään sisällään, nähdään vuoden kuluttua toukokuussa Lahden messukeskuksessa.

Classic Motorshow on suuri suomalainen klassikkoajoneuvonäyttely, joka kokoaa laajalti yhteen alan kalustoa ja toimijoita. Mukana on menneiden vuosikymmenten klassikoita sekä arjen nostalgiaa, alan asiantuntijoita, merkkikerhoja, kauppiaita, kunnostajia ja oheisohjelmaa.

Esillä on yli 400 ajoneuvoa: autoja, moottoripyöriä, mopoja, raskasta kalustoa, työkoneita, moottorikelkkoja, traktoreita… kaikenlaista moottorilla kulkevaa. Ikähaarukka on moottorivoimalla liikkumisen alkuajoista 90-luvulle.

Classic Motorshow sai paistatella todella hienossa säässä, kun poikkeuksellisesti tänä keväänä mittarilukemat ylittivät 20 asteen lukemia. Piha suorastaan kuhisi päivänä aikana. Kuva otettu aamupäivällä ja silti väkeä oli jo runsaasti. Kuva: Timo Kutila