Tasausnopeusluokka jälleen osanottajamäärältään suurin

Published by HRCF Tiedottaja on

Tasanopeusluokkaan oli ilahduttavasti tullut lisää kilpailijoita, muutama ensikertalainenkin. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä, kuinka huippukartturi Vesa Kauppinen ohjeistaisi kuljettajansa, ensikertalaisen Iida Kauppisen läpi Jyväskylän reitin. Kauppisten suku on aktiivisesti muutenkin mukana autourheilussa, kun Vesan poika Mikko oli kova tekijä F-cupissa aikoinaan, hänen poikansa Tuukka on rallin nuorten suomenmestari 2021 ja nyt mukana SM-ralleissa. Iida on Tuukan sisko. Jyväskylään Kauppiset eivät päässeet, vaan joutuivat perumaan osanottonsa.

Pois joutui jäämään myös Mika Alakoskela–Risto Salonpää Lapualta. Kun vielä Jani Koivistokin Juhani Mäkelän kanssa peruivat osanottonsa, jäi listalle jäljelle 22 autokuntaa tasanopeusluokassa. Mikä sekin on aivan loistavaa!

Loistavaa oli myös se, että vaikka pari Reijo Rintala–Antero Mannila olivat Talbotillaan jo varmistaneet Lahdessa mestaruutensa, miehet kuitenkin lähtivät viivalle Jyväskylän Suurajoihin eli ralliin nimeltä The Rally of the Thousand Lakes 2022. Sen verran vakuuttavaa on tämän parin meno ollut tällä kaudella, ettei heiltä sen vähempää odotettu kuin jälleen yhtä luokkavoittoa viiden muun joukkoon. Ehkä mukaantulolle motiivina oli myös se, että vielä oli mahdollista kasvattaa pistepottia ja mahdollisesti lisätä eroa kakkoseksi sijoittuvaankin.

Siksi olikin hämmästys, kun tulokset ensimmäiseltä erikoiskokeelta tulivat. Mitä? Rintala–Mannila olivat vasta neljäntenä, tosin vain 3,5 virhepistettä perässä parin vuoden takaista mestariparia Kari Kuosmanen–Tomi Auersalmi Roverilla, joka aloitti tarkimmin. Väliin mahtuivat vielä pari Ari-Pekka Jääskeläinen–Risto Valkonen Golfilla 0,8 virhepistettä Kuosmasesta sekä pistetaulukon kakkospari Jarmo Vesala–Jari Itäkodes Saabilla 2,2 pisteen päässä kärjestä.

Kakkosella palattiinkin ”normaaliin”, kun Rintalan autokunta oli tulosluettelon kärjessä. Eugen ja Ritva Damstedt olivat jälleen hyvässä vauhdissa Porschella kakkosena 1,6 pisteen päässä. Kuosmanen oli kolmas, eroa Rintalaan 4,3. Jääskeläinen vasta 9:s ja Vesala vasta 14:s, joka oli jo noin 66 virhepistettä perässä.

Kakkospätkän jälkeen kärkikolmikkona Rintala, Kuosmanen ja Damstedt. Kolmosellakin Rintalan johdolla sama kärkikolmikko piti pintansa.

Sitten nelosella tapahtui sellaista, mitä ei saisi koskaan tapahtua. Erikoiskoetta hoitavat tahot olivat päättäneet pätkää valmiiksi laittaessaan, että lähtöpaikka ei ole hyvä. He siirsivät lähdön 260 metriä (!) pitemmälle, eivätkä tietenkään kertoneet asiasta kenellekään rallin järjestäjän edustajista. Siinä olisi voitu ehkä tehdä asialle vielä jotain. Nyt ei voitu. Eivätkä siinä sitten mitkään mitat enää pitäneet paikkansa.
”Meni hetki ennen kuin uskottiin, että jossain on virhe. Pari mittapistettä mentiin ohi ennen kuin tajuttiin”, selvitti Kuosmanenkin.

Tasanopeusluokan tulosluetteloa yritettiin jollain ilveellä saada oikeudenmukaiseen järjestykseen, mutta se todettiin lopulta mahdottomaksi. Koko erikoiskoe oli pakko poistaa tuloksista.

Viidennellä pätkällä Kuosmanen–Auersalmi suoriutuivat jälleen tarkimmin ja vain kahdeksalla virhepisteellä. Kilpailun voittoon ajoi Kuosmanen, joka oli hieman yllättynyt voitostaan.
”Luulin, että takaisin rutiineihin olisi ollut vaikeampi päästä. Jouduin ajamaan paikoitellen Roverilla hieman varovammin, kun auto on matala pakoputkien osuessa melkein maahan”, paljasti Kuosmanen.
”Viimeinen pätkä oli kyllä upee, oli kiva ajaa. Muutenkin pyynnit ja vauhdit olivat oikein sopivia, kiva kisa.”

”Olin jo ajatellut, etten enää Roverilla aja, yritän löytää jonkin muun ajopelin. Tuli kuitenkin vielä lähdettyä. Naantalin kisaan en pääse, olen Korsikalla.”

Rintalan autokunta oli viitospätkällä kolmas, eroa Kuosmaseen tuli 4,8 pistettä, joten Rintalan oli tyytyminen kilpailun kakkossijaan.
”Vasta maalissa kuultiin, että nelospätkä oli poistettu. Kyllä se ensin nostatti tunteita, kun totesimme joutuneemme järjestäjien virheen uhriksi”, tunnusti Rintala maalissa.
”Ei tämä mitenkään ajamiseen viimeisellä pätkällä vaikuttanut. Ainakin tasanopeusluokan puolella kisa oli oikein hyvä, meitä kun ei huolto- yms. seikat koskeneet samalla tavalla. Hieno tunnelma ja puitteet takasivat kivan fiiliksen”, kehui Rintala kisan jälkeen.

Viimeisellä erikoiskokeella toiseksi paras autokunta oli Petter Wallen–Lauri Lindström Saab Sonettella 0,6 virhepistettä Rintalaa parempana. Lopputuloksissa Wallenin autokunta oli neljäs.

Kilpailussa oli mukana myös latvialaispari Normund Kalvãns–Ingus Mikuda Saab 96:lla. Miehet ovat kokeneita tasanopeuskilpailijoita, Suomessakin ovat kisanneet pari kertaa aiemmin, mm. Jyväskylässä edellisen kerran ja menestyneet myös. Hyvin luottavaisina miehet reitille lähtivät nytkin.
”Tiedämme, että täällä on kovia kuljettajia, mutta aiomme yrittää päihittää heitä”, totesivat miehet ennen starttia.
”Olemme ajaneet ja voittaneetkin paljon, mutta koronan yms. vuoksi tämä on vasta ensimmäinen kisa meille tänä vuonna. Tiedämme, että Suomessa käytetään MiRallya ja meidän piti sellainen hankkia, vaikka ei ole mitään käsitystä, kuinka se toimii.”

Ensimmäisellä erikoiskokeella Latvian miehet olivat sijalla 10, virhepisteitä 10,70 enemmän kuin Kuosmasella oli. Kakkosella tuli yhden sijan pudotus, mutta sijoitus säilyi. Ero Rintalan kärkitulokseen oli 33,90 virhepistettä. Kolmosella tuli petrausta, nyt oli sijoitus 9:s noin 10 virhepisteen erolla Rintalaan. Sijoitus kolmosen jälkeen edelleen 10:s. Nelonen oli peruttu. Viitosella tuli romahdus, laitteen toimintahäiriön vuoksi ei tulosta. Loppujen lopuksi kilpailusijoitus oli lopulta 20:s.

Kisan jälkeen sain sähköpostitse kommentit kartturi Ingus Mikudalta:
”Tiet olivat hienoja, erityisen hienoja olivat siirtymät, jopa hienompia kuin pätkät. Auto ja kuljettaja toimivat hienosti. Paljon oli ongelmia laitteiden kanssa. Emme saaneet mitään täsmäämään, mutta ajoimme sitten trippiä käyttäen. Kaikki tuntui menevän hyvin. Tajusimme kuitenkin, ettemme pysty kilpailemaan laitteita tehokkaasti käyttävien kanssa.”
”Tällä kertaa emme pärjänneet. Nautimme suuresti joka tapauksessa ja parannamme teknistä osaamistamme seuraavaan kisaan mennessä.”
”Kaikki hyvin, ehdimme vielä Tallinnan lauttaan ja olimme aamuyöllä kello neljän aikaan kotona. Nähdään ensi vuonna”, kirjoittaa Ingus.
-kk

Pistetilanne osakisan 7/8 jälkeen (tasanopeudella yksi osakisa enemmän)
Top 10
Kuljettajat
1. Reijo Rintala HRCF Talbot Sunbeam TI 1.6 pisteitä 85
2. Jarmo Vesala HRCF Saab 99 pisteitä 71
3. Markku Nieminen UFAK Saab 96 V4 pisteitä 47
4. Eero Juutilainen RUA Audi Coupé pisteitä 45
5. Eugen Damstedt SiAk Porsche 911 SC pisteitä 43
6. Ari-Pekka Jääskeläinen LMM VW Golf pisteitä 39
7. Esa Suikkanen PRCF Porsche 911 SC pisteitä 35
8. Pekka Kaipainen AL-Hki BMW 325iX pisteitä 26
9. Pekka Stellberg LopUA Mercedes-Benz 190 E pisteitä 25
10. Mika Alakoskela LapUA Opel Corsa A 1.3 pisteitä 24

Kartturit
1. Antero Mannila HRF pisteitä 85
2. Jarmo Itäkodes HRCF pisteitä 71
3. Tapani Laitinen UFAK pisteitä 47
4. Eetu Juutilainen AL-Hki pisteitä 45
5. Ritva Damstedt SiAK pisteitä 43
6. Risto Valkonen LMM pisteitä 39
7. Päivi Kauppala HRCF pisteitä 35
8. Lauri Lindström HRCF pisteitä 33
9. Jari Kulmala KangUA pisteitä 26
10. Risto Salonpää EPUA pisteitä 24