VI Kuhmoisten Sora -ralli oli HRT-sarjan kolmas osakisa ja talven viimeinen

Published by HRCF Tiedottaja on

Enni Mälkönen pääsi lukemaan nuotteja Jari-Matti Latvalalle Kuhmoisissa. Vauhti lienee ollut kohdallaan, kun konepeltikin lähti omille teilleen. Kuva: Seppo Koskinen

Kuhmoisten Sora -ralli päätti Historic Rally Trophy -sarjan talvikauden. Harvinaisen onnistunut kelien puolesta kauden 2023 alku oli, kun kaikissa kolmessa osakisassa; Hankasalmella, Hämeenlinnassa ja Kuhmoisissa, oli ihan oikeat talviralliin perinteisesti kuuluvat olosuhteet. Lunta oli ja pakkastakin sopivasti.

Myös VI Kuhmoisten Sora -ralli oli hyvin onnistunut kilpailu. Tullan UA hoiti homman todella mallikkaasti. Kuhmola kilpailukeskuksena oli hyvä keskuspaikka tapahtumalle. Kun vielä maaliintulo tapahtui Kuhmolan oven edessä HRT-maalikaaren alta ja Kimmo Viitanen rautaisella ammattitaidollaan sai kilpailijoista mukavasti kommentteja välitettyä runsaalle yleisölle, oli tunnelma kohdillaan. Runsas palkintopöytä pokaaleineen lisäsi ”juhlan tuntua”.

Toyotan rallitallin pomo Jari-Matti Latvala Youngtimer-luokassa keltaisella Toyotallaan veti porukkaa kilpailukeskukseen niin lähtö- kuin maaliseremonioita seuraamaan. Jari-Matti totisesti ”otti yleisönsä”, miehellä riittää aina aikaa ja hymyjä yhteisiin selfie-kuviin sekä tarinointiin ralliharrastajien parissa.

Kilpailussa oli neljä erikoiskoetta; yhteensä noin 70 kilometrin verran. Kilpailijoista otettiin ”luulot pois” heti ykkösellä, jolla oli pituutta peräti 22,78 km.

Kuvassa Jari-Matti Latvala pienissä ongelmissa reitillä. Iskari alkoi pyrkiä läpi konepellin, joka sitten matkan varrella lähtikin omille teilleen ja lensi pellolle.

Kisaraportteja luettavissa lähipäivinä näiltä sivuilta kategorioittain. Pistetilanteet löytyvät alalehden Sarjapisteet takaa.
-kk

 

Categories: Etusivu