HRT-sarjan 2023 seuraava, viides osakilpailu Lahden ympäristössä

Published by HRCF Tiedottaja on

Vuoden 2022 kilpailussa Janne ja Harri Kanerva pöllytivät sorateitä tyylillä. Kuva: Marko Kyöstilä

Historic Rally Trophy -sarja 2023 on edennyt jo yli puolen välin. Takana ovat osakilpailut Hankasalmella, Hämeenlinnassa, Kuhmoisissa sekä Virolahdella. Jäljellä kolme osakisaa; Lahdessa, Karkkilassa sekä Keravalla. Viikonloppu Lahdessa on hieman erilainen HRT-osakisan kannalta. Käytännössä samassa tapahtumassa kilpaillaan kolmen eri arvosarjan pisteistä.

Kansainvälinen Lahti Historic Rally on historicien EM-sarjan seitsemäs osakilpailu ja kansallinen Future SM-ralli on Ralli SM -sarjan kuudes osakisa. HRT-luokkien osalta Lahden osakisa (siis osana Future SM-rallia) on kauden viides. Tasanopeusluokassa Lahden viikonloppuna kumpanakin päivänä ajetaan oma, erillinen osakisa, joten niiden järjestysnumerot ovat 5:s ja 6:s.

Tämän kaiken selittää se, että kilpailunjärjestäjällä, Lahti Historic Rally ry:llä, on kansalliselle rallille yksi kilpailulupa, joka sisältää SM- sekä HRT-sarjan osakisan. Kun Kitissä haette tietoja HRT-osakisaa varten, oikea osoite listassa on siis Future SM-ralli.

HRT-osakisa Lahdessa on meille yhtä tärkeä kuin kaikki muutkin sarjan osakisat. Ainutlaatuista sarjan kannalta on, että ajetaan kahtena päivänä yhteensä 12 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan noin 145 km. Koko reitille pituutta tulee noin 650 km. Viimevuotiseen kisaan verrattuna alustavat tiedot reitistä kertovat, että nyt on historic-autoille sopivampaa tiestöä – ei niin nopeita teitä kuin aiemmin.

Reitille ensimmäisinä starttaavat EM-sarjan kilpailijat ja heidän jälkeensä HRT-sarjalaiset, minkä jälkeen SM-sarjaa ajavat. Ensimmäinen EM-kilpailija starttaa kisaan perjantaina 11.8. klo 9:30. EM-kilpailijoiden lukumäärä tiedetään, kun ilmoittautuminen on päättynyt 26.7. Tämän jälkeen HRT-sarjalaisille tärkeitä kelloaikatietoja voidaan täsmentää. SM-sarjan kilpailijat ajavat perjantaina 11.8. kaksi erikoiskoetta, kun EM- ja HRT-sarjalaiset ovat ajaneet nämä kaksi pätkää jo kertaalleen eli yhteensä neljältä erikoiskokeelta saadaan tulokset.

Lahden Satamassa on huoltoalue EM-sarjan kilpailijoille, Lahti Hallin piha-alueella huoltotoimia tekevät kansallisen kilpailun kaikki osanottajat.

Tällä kertaa erityisesti kannattaa ilmoittautua ajoissa

Ilmoittautuminen HRT-osakisaan eli Future SM-ralliin päättyy poikkeuksellisesti jo sunnuntaina 30.7.2023 klo 21:00. Olemme tottuneet, että ilmoittautuminen päättyy tiistaisin, mutta tällä kertaa on hyvä havahtua toimimaan jo aiemmin. Huomionarvoista on sekin, että tällä kertaa ei kannata jättää ilmoittautumista viimeisen päivän viimeisiin tunteihin. Sisäpiiriltä saamani tiedon mukaan ilmoittautumisten viikonloppuna päättyminen voi olla ongelmallista. Kiti saattaa suuren ”pommituksen” vuoksi jumiutua eikä viikonloppuna ole henkilökuntaa asiaa korjaamassa. Ilmoittautumalla ajoissa varmistat, että ilmoittautuminen tulee ajoissa perille ja pääset mukaan kilpailuun.

HRT-aikataulua viikonlopulle 11. –12.8.2023
Su 30.7. klo 21.00 – ilmoittautuminen HRT-kisaan päättyy
Ke 9.8. klo 8:30–17:00 – Ennakkotutustuminen reittiin
Pe 11.8. klo 8:00–11:00 – Turvallisuustarkastus Autosalpa Oy:n tiloissa, kuuluttajapalvelut yleisölle
Pe 11.8. (heti EM-kilpailijoiden jälkeen) HRT-sarjan ensimmäinen kilpailija lähtee reitille Lahden Satamasta
La 12.8. klo 7:00 Ralli jatkuu
La 12.8. noin klo 17:00 – Ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan maalialueelle Lahden Satamaan, minkä jälkeen myöhemmin julkaistavan aikataulun mukaan suoritetaan palkintojenjakoseremoniat.

Ralli-Etkot torstaina 10.8. klo 18–21

Lahden Satamassa on yleisölle ja medialle tarkoitettu tilaisuus, nimeltään Meet and Greet tai Meet the Crews, jossa kilpailijoita ja ralliin liittyviä henkilöitä haastatellaan. Luvassa on upea ilta, jonne ehdottomasti kannattaa tulla paikalle. Seuraa ilmoittelua tapahtumasta lähempänä rallia.

Satama-alueella torstaina 10.8. on myös HRCF:n oma ”osasto”, jonne kannattaa tulla piipahtamaan. Sieltä voi ostaa mm. rallipaketin sekä tilata HRCF:n omia tuotteita, kuten vuosipaitoja yms. tuotteita.
-kk