Hämeenlinna Historic Rallissa taistellaan tosissaan HRT-pisteistä

Published by HRCF Tiedottaja on

Hyvässä vauhdissa ollut Heikki Valkonen keskeytti Hankasalmella tekniseen vikaan, nyt on revanssin paikka. Kuva: Marko Kyöstilä

Ahveniston Autourheilijat yhdessä Lammin Urheiluautoilijoiden kanssa isännöivät Historic Rally Trophy -sarjan 2023 toista osakilpailua ensi viikonloppuna. Ensimmäinen osakisa Hankasalmella ajettiin tammikuun lopussa talvisissa olosuhteissa. Vaikka pitkään keli näytti epäilyttävältä Hämeenlinnan korkeudella, päästäneen sittenkin ajamaan HRT-sarjan pisteistä ”piikkipyörillä” vähintään riittävän hyvissä lumisissa ja jäisissä olosuhteissa.

Parisenkymmentä autoa enemmän lähtee mukaan Hämeenlinnan kisaan 11.2., mihin mm. lienee vaikuttanut kilpailupaikkakunnan sijainti. Usein on ollut nähtävissä, että mitä etelämpänä osakisa järjestetään, sitä enemmän kuljettajia saadaan liikkeelle. Moni mainitsee myös, että juuri tämän epävarman maailmantilanteen vallitessa lasketaan budjetteja entistä tarkemmin.

On mukavampi ajatella, että lasi on puoliksi täynnä kuin että se olisi puoliksi tyhjä. Näin mekin siis iloitsemme HRT-kisojen osallistujamäärästä. Parhaista vuosista olemme toki hieman perässä, mutta ei tilanne suinkaan huono ole. Ja varmasti kesää kohti tilanne kohentuu. Asiat voisivat olla huonomminkin!

HRT-sarjan seitsemästä (tasanopeussarjan kahdeksasta) osakilpailusta kilpailijoiden lopputulokseen lasketaan viisi (tasanopeudessa kuusi) parasta tulosta. Näin ei ole ”pakko” ajaa kaikkia osakilpailuja, vaan voi tehdä valintoja niin halutessaan. Historic-autojen kyseenollessa esimerkiksi rikkoutuneen auton varaosien hankkimisvaikeuden vuoksi kilpailujen väliinjääminen ei vielä pilaa koko sarjaa.

On osanottajia paljon tai vähän, aina kuitenkin kauden päätteeksi mestarit saadaan nimettyä. Eikä kukaan myöhemmin muistele, kuinka paljon osanottajia oli. Mestarit muistetaan aina.

Hämeenlinnan aikataulua

Hämeenlinna Historic Rally ajetaan lauantaina 11.2.2023. Kilpailukeskuksena toimii Ammattiopisto Tavastia osoitteessa Hattelmalantie 8, Hämeenlinna. Reitin pituus on noin 160 km ja ek-kilometrejä on suunniteltu olevan noin 60 km.

Tasanopeusluokka aloittaa ja sen ensimmäisen kilpailija starttaa reitille klo 9.41. Hämeenlinnassa tasanopeuskilpailijoita on 15 autokuntaa, joten noin tuntia myöhemmin reitille lähtevät nuottiluokan yhdeksän kuljettajaparia, mikä, täytyy myöntää, on pienoinen pettymys. Revontuliralllissa Hankasalmella nuottilaisia oli kolme enemmän ja vuoden 2022 avauksessa Kuhmoisissa peräti 19. Näiden jälkeen vuorossa ovat muut luokat.

Tasanopeusluokan jälkeen reitillä ennen varsinaisia historic-kilpailijoita ajavat Näytösajo- ja Youngtimer-luokka (autot 1991–1996). Kummassakin kaksi osallistujaa. HRT-sarjassa Hämeenlinnassa nähdään myös omista mestaruuksistaan ajavat Classic F, Rally Trophy, VW Aircooled Rally Series sekä BMW Ralli -sarja.

Ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan Tavastian alueelle noin klo 14.30.

Rallipaketit ovat myynnissä 15 eurolla lauantaina 11.2. kello 8 alkaen:
• Ammattiopisto Tavastia (kilpailukeskus), Hattelmalantie 8, Hämeenlinna
• Cafe Raparperi, Käräjämäentie 2, Renko (Hämeenlinna)
• Neste K Hämeenlinna Idänpää, Äijälänkatu 1, Hämeenlinna
• Neste K Linnatuuli, Helsingintie 1426, Janakkala
• Shell Loppi, Lopen kantatie 214, Jokiniemi (Loppi)

-kk