Historic Rallisprint -sarja 2024 aloitetaan Rantasalmella, jälleen perinteisesti

Published by HRCF Tiedottaja on

Kari Haapalainen voitti Historic Rallisprint -sarjan 2023.

Rallisprint-harrastajille on ensi vuonna luvassa jotain vanhaa ja jotain uutta. Perinteisesti sarja alkaa Rantasalmen UA:n järjestämällä Lipposen Talvirallisprintillä. Vielä ei kilpailun sääntöjä ole julkaistu Kitissä, mutta tämän linkin kautta ne löytyvät aikanaan:
https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionOpen.aspx?id=17309&edit=0

Aiempina vuosina sarjaa ei ole järjestetty SM-rallisprintien yhteydessä, mutta vuonna 2024 kolme sarjan kisoista ajetaan SM-kisan kanssa yhtä aikaa. Yksi kriteeri on kuitenkin pysynyt ennallaan, nimittäin sorapinnalla ajaminen. Asfalttikisoja ei toistaiseksi ole sarjassa. Eräissä SM-osakisoissa saattaa asfalttia silti olla mm. lähtöpaikalla sekä maaliin tultaessa, ei kuitenkaan merkittäviä metrimääriä. Renkaina kaikissa kesäkauden kisojen luokissa käytetään sorapyöriä.

Historic-luokkiin osallistuvien sijoitukset noteerataan HRCF:n ylläpitämässä Historic Rallisprint- sarjan pistelaskennassa, riippumatta siitä, mihin autourheiluseuraan kuuluu.

Jos kilpailun järjestäjä ei erikseen ole ottanut kisan luokkavalikoimaan HRCF:n sarjan luokkajakoa, pisteet noteerataan poimien tuloksista luokkajaon mukaisesti kullekin kuuluvat pisteet.

Historic Rallisprint -sarjan luokkajako

HRCF:n Historic Rallisprint -sarjassa ajetaan viidessä luokassa. Kaikki ikäkaudet kaikissa luokissa, samoin viritysaste, mutta erot tulevat autojen moottoreiden kuutiotilavuuden mukaan:
luokka 1 = enintään 1150 cm3
luokka 2 = enintään 1151 – 1300 cm3
luokka 3 = enintään 1301 – 1600 cm3
luokka 4 = enintään 1601 – 2000 cm3
luokka 5 = yli 2000 cm3

Historic Rallisprint -sarja 2024

Ensi vuoden sarjassa on kolme talvella ajettavaa kisaa sekä kahdessa saadaan päästellä menemään sorapinnalla.
1. Lipposen Talvirallisprint, Rantasalmen UA 7.1.
2. Rallisprint Mäntyharju, Mäntyharjun MK 18.2.
3. Kiuruvesi Sprint SM, Kiuruveden UA 2.3.
4. MRF Tyres SM Sprint, EPUA 7.9.
5. SM Oili Jalonen Sprint, Turun MS 12.10.

HRCF:n Historic Rallisprint -sarjaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Viiden osakilpailun sarjasta kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan neljän parhaan kisan tulos.
-kk