Risto Tiinus mestari, Orimattilan pari Antti Siikala-Jouko Huilla kategoriansa kakkosia

Published by HRCF Tiedottaja on

Orimattilan Antti Siikala-Jouko Huilla Skoda Favoritilla pitivät loppuun asti pintansa kategoriansa pistetaulukon kakkosena. Kuva: Marko Kyöstilä

Aiempina vuosina kategoriaa Historic -> 1990 hallinnut vantaalainen pari Juha Selänne–Markku Haarala ajoi tänäkin vuonna tyylilleen uskollisina. Neljässä kisassa mukana ja kaikista luokkavoitto. Kun viisi kisaa lasketaan loppupisteisiin, Selänne jäi yhtä kisaa paitsi, mikä jättää kaksikon pistetaulukossa vasta kuudenneksi. Pisteen päähän viidenneksi sijoittunut Turengin Ilkka Koskelasta, joka olisi voinut ehkä sijoittua paremminkin pistetaulukossa, mutta moottoririkon vuoksi joutui päätöskisan jättämään väliin.

Antti Siikala Favoritilla ja Juha Mäkitalo Ritmolla sen sijaan urakoivat koko kauden ja viidestä kisasta keräämillään pisteillä sijoittuvat mestaruuden jo Lahdessa varmistaneen Risto Tiinuksen jälkeen mitalikolmikkoon. Lopulta kolme pistettä paremmalla pistemäärällä Siikala on kakkonen. Mäkitalon keskeyttäminen Lahdessa, jossa jaettiin puolitoistakertaiset pisteet, lienee ratkaissut pelin Siikalan eduksi.

Selänne ajoi luokassa 15 pohjat neljälle ensimmäiselle ja hävisi Siikalalle 0,4 sekuntia viimeisellä. Näin ollen viiden pätkän jälkeen Selänne voitti luokan 20,7 sekunnilla. Kumpikin pari suoriutui reitistä ilman aikarangaistusta. Kolmanneksi ajanut Marko Anttonen myös Favoritilla jäi ajamalla vajaat kolme minuuttia. Hänen lopputulokseensa lisättiin vielä minuutin aikasakko, joten voittajaan kertyi eroa lähes neljä minuuttia.

Luokan neljäs pari Antti Kuparinen–Hannu Sällinen Daihatsu Charadella kärsi moottoririkon ja keskeytti neljännen erikoiskokeen jälkeen.

Luokassa 16 oli kolme autokuntaa; Kari Holmberg–Elli Valonen keskeyttivät ykkösen jälkeen vesiletkuvaurioon, Risto Sirro–Ville Kumpulainen Mossella tekniseen vikaan nelosella ja Marko Launonen–Petri Pulkkinen suljettiin kilpailusta reittipoikkeaman vuoksi.

Luokassa 17 Juha Mäkitalolla ei liene tarvetta harmitella, että Mäntsälän Antti Aaltonen nappasi Opel Mantalla luokkavoiton. Voittokaan ei nimittäin olisi Mäkitalolle riittänyt kategorian kakkossijaan.

Aaltonen oli mukana Hankasalmen avauskisassa, mutta keskeytti. Päätöskisa Askolassa oli Aaltosen toinen HRT-kisa tänä vuonna. Ja hyvin Aaltonen laskikin menemään, Mäkitalo oli aluksi tiukoilla. Mäkitalo ajoi pohjat ykköselle 0,9 sekunnin erolla. Kakkosella tilanne kääntyi toisin päin, Aaltonen oli 0,5 sekuntia nopeampi. Kolmosella Aaltonen paransi, nyt oli eroa 6,3 sekuntia. Nelosella, kisan pisimmällä pätkällä (18,2 km) Mäkitalo jäi 22,2 sekuntia. Ennen viimeistä, lyhyttä alle viiden kilometrin pätkää Aaltonen johti 28,1 sekunnilla.

Viitosella Aaltonen oli 8,7 sekuntia nopeampi, joten maalissa Aaltonen voittajana 36,8 sekunnin erolla Mäkitaloon. Ja kumpikin selvisi reitistä ilman aikarangaistusta.

Luokassa 18 Matti J. Tarvainen sai kerrankin kanssakilpailijan, kun Risto Laine ilmaantui mukaan Mazda 323 GTX:llä. Laine on nähty satunnaisesti HRT-osakisoissa vaihtelevilla ajokeilla, mutta aina, mikäli ei ole ollut teknisiä ongelmia, Laine on tehnyt hyvää tulosta.

Tällä kertaa menopeli oli sitä ”kaliberia”, että Laineen nimi keikkui luokkien 1–18 yleiskilpailussakin korkealla. Laine oli ykköspätkällä luokkien 1–18 kisassa neljäs, eroa pohja-ajan ajaneeseen Janne Kanervaan jäi 10,9 sekuntia. Laineen edelle ehtivät myös Arto Rekola ja Sami Vuorinen. Sama kolmikko oli Laineen edellä kakkosellakin, mutta Kanerva ei kaasuvaijeriongelman vuoksi ajanutkaan pohja-aikaa, vaan Rekola. Kolmosella pohja-ajan ajaneen Rekolan ja Laineen väliin ei enää muita ehtinyt. Laine oli kakkonen neljä sekuntia hävinneenä.

Yleiskilpailun kärkipaikkaa kolmosen jälkeen piti Rekola, Vuorinen oli jäänyt 10,6 ja Laine 18,2 sekuntia. Kanerva tipahti kauas kärjestä, kun kolmosella aikaa vierähti noin seitsemän minuuttia kauemmin kuin kärkijoukolla.

Nelosen pätkäajoissa Rekolan ja Vuorisen perään kiilasi Altti Aaltonen Volvo 242:lla jättäen Laineen neljänneksi. Aaltonen oli noussut tässä vaiheessa myös yleiskisan neljänneksi Laineen perään, eroa miehillä oli vain 0,2 sekuntia. Rekonen oli 22,5 sekunnin turvin ykkösenä ennen Vuorista. Laine oli jäänyt 34,9 sekuntia.

Aaltosen vauhti vain kiihtyi. Viitosella toiseksi nopein aika Rekolan jälkeen, eroa 1,5 sekuntia. Vuorinen, Laine ja Tero Salminen täydensivät kärkiviisikon. Tästä porukasta Laine sai neljä minuutin aikarangaistuksen liian aikaisesta saapumisesta viitoselle ja putosi yleiskilpailussa sijalle 13.

Laine ja kartturinsa Sami Jaakkola voittivat odotetusti luokan 18. Matti J. Tarvainen tuli Pekka Niemen kanssa Mitsubishi Galantillaan jälleen myös maaliin. Tarvaisen loppuaikaa rasittaa kolmen minuutin aikarangaistus liian aikaisesta saapumisesta.

Pistetilanne osakisan 7/7 jälkeen
Kuljettajat
1. Risto Tiinus Jämsän Äijät lk 16 Honda Civic pisteitä 75,5
2. Antti Siikala OriUA lk 15 Skoda Favorit pisteitä 69,5
3. Juha Mäkitalo EurUA lk 17 Fiat Ritmo 130 TC pisteitä 66
4. Matti J. Tarvainen OriUA lk 18 Mitsubishi Galant VR-4 pisteitä 64,5
5. Ilkka Koskela TAUK lk 17 Opel Kadett GSi 16V pisteitä 55

Kartturit
1. Jari Huhtinen Jämsän Äijät lk 16 pisteitä 75,5
2. Jouko Huilla OriUA lk 15 pisteitä 69,5
3. Jari Karhunen EurUA lk 17 pisteitä 66
4. Markku Haarala HRCF lk 15 pisteitä 54
5. Elli Valonen HeiUA lk 16 pisteitä 47

Täydelliset pistetilanteet löytyvät näiltä sivuilta kohdasta Sarjapisteet.