Youngtimer-luokka kokeiluluonteisesti mukana HRT-sarjan osakisoissa

Published by HRCF Tiedottaja on

Juha Laaksonen ja Jonna Sjöman Youngtimer-luokassa kärsivät teknisistä ongelmista, mutta maaliin tulivat. Kuva: Marko Kyöstilä

Hämeenlinna Historic Rallyn Youngtimer-luokkaan saatiin toinen autokunta, kun Juha Laaksonen ja Jonna Sjömanin VW Golfin lisäksi Jarno Kangas-Keijo ”Keksa” Eerola lähtivät Tommi Mäkisen Mitsubishi Lancer E3 -replicalla nauttimaan rallin ajamisesta.

Laaksonen oli jo esiintynyt YT-luokassa Revontulirallissa, joten hänen vauhtinsa ei yllättänyt Hämeenlinnassakaan. Kankaan vastauksesta Laaksosen vauhtiin ei ollut aavistustakaan, sillä mies on viimeksi ajanut rallia lähes 10 vuotta sitten.

Ykköspätkän jälkeen oli nähtävissä, että Kangas totuttelee autoon ja piikkipyöriin. Vajaan viiden kilometrin matkalla Laaksonen oli 22 sekuntia nopeampi. Nopeasti Mitsu-mies näköjään hommaansa tottui, sillä kakkosella (7,8 km) eroa oli enää 7,5 sekuntia. Ja vieläkin ero pieneni, kun kolmosella, noin 10 kilometrin pätkällä Kangas jäi vain 2,4 sekunnin päähän. Tauolle tultaessa miesten ero oli puolisen minuuttia Laaksosen hyväksi.

Nelonen oli noin 20 km. Nyt oli Kankaan vuoro ajaa pohjat, kun Laaksonen jäi 11,2 sekuntia. Viimeisellä noin 15-kilometrisellä Kangas vielä kirjasi pohja-ajaksi 2,9 sekuntia. Laaksonen kuitenkin voitti kisan 17,8 sekunnin erolla.

Pientä murhetta Laaksosella oli autossaan.
”Rauhoitin hieman menoa tauon jälkeen, kun ohjaustehostin ei enää toiminut ja jotain ongelmaa oli vaihdelaatikonkin kanssa. Rytkyissä kun auto vaihtoi itsekseen vaihteita, ei pystynyt oikein ajamaan”, kertasi Laaksonen tilannetta.

Kokeiluluonteisesti tämän vuoden HRT-kisoissa mukana on Youngtimer-luokka, jonka autot ovat luokiteltuja vuosina 1991–1996. HRT-pisteitä Youngtimer-luokassa ei vielä tänä vuonna jaeta.

-kk

Categories: Kisaraportit