BMW Ralli -sarjassa selkeä kärkikolmikko

Published by HRCF Tiedottaja on

Timo Bäck voitti BMW Ralli -sarjan 2023 ensimmäisen osakisan, vaikka Lasse Hirvijärvi kovasti pisti kampoihin. Kuva: Marko Kyöstilä

BMW Ralli -sarja aloitti kauden 2023 Revontulirallissa Hankasalmella yhdeksän autokunnan voimin. Kilpailu oli alusta asti ”kolmen kauppa”, muilla ei asiaa voittotaisteluun oikeastaan ollut. Lapuan UA:n pari Timo Bäck–Janne Kettumäki otti heti ykköspätkästä lähtien tahtipuikon haltuunsa. Ykkösen vajaan 8-kilometrisellä pätkällä EPUA:n Lasse Hirvijärvi kartturinsa Kuortaneen UA:n Arto Ala-Kokkilan jäi 3,6 sekuntia. LprRT:n pari Toni Parkkinen–Matti Hämäläinen ylsivät kolmanneksi nopeimpaan aikaan. Eroa Bäckiin tuli 5,9 sekuntia.

Vielä KankUA:n pari Tuomo ja Tapio Hinttu sekä AL-Härmän pari Sami Laurila-Arto Kleimola hävisivät alle 10 sekuntia, mutta muiden ero pohja-aikaan meni jo tästä yli.

Kakkoserikoiskoe oli maineikas Myhinpää, jolla oli mittaa noin 26 km. Hirvijärvi onnistui täällä parhaiten. Bäck jäi 3,2 sekuntia, joten Hirvijärvi johti kisaa 0,2 sekunnin turvin. Parkkinen oli Myhinpäässä kolmanneksi nopein, mutta eroa jäi 17,1 sekuntia Hirvijärveen. Parkkinen oli kakkosen jälkeen selkeä kolmonen, sillä neljäntenä ollut EPUA:n pari Jukka Kapela–Hannu Aarnio oli jäänyt jo yli puoli minuuttia.

Kakkosen jälkeen tultiin Lomakeskus Revontuleen tauolle, minkä jälkeen kolmosella Bäck oli ”ryhdistäytynyt” ajaen 2,5 sekunnin pohjat ennen Parkkista. Oliko Hirvijärvi vielä taukotunnelmissa, kun Bäckiin jäi eroa 5,2 sekuntia vajaan 14-kilometrisellä pätkällä.

Edelleen BMW-luokan kärkikolmikko oli nelosella ja sen jälkeenkin samassa järjestyksessä. Nelosella Bäck pystyi lisäämään eroa muihin ja ennen viimeistä pätkää Hirvijärvi kakkosena oli 9,2 sekuntia jäljessä Parkkinen oli kolmas, mutta jo melkein puoli minuuttia perässä.

Viimeinen, eli viides pätkä oli 15 km pitkä, ja Hirvijärvi onnistui kiristämään vauhtia sen verran, että tuli kahden sekunnin pohja-aika ennen Parkkista. Bäck jäi neljä sekuntia. Tämä tiesi sitä, että Timo Bäck voitti rallin ja Hirvijärvi sekä Parkkinen ovat lisäksi kärkikolmikossa.

-kk

BMW Ralli -sarjan tulokset
1. Timo Bäck–Janne Kettumäki LapUA 52:46,6
2. Lasse Hirvijärvi–Arto Ala-Kokkila EPUA/KuortUA + 5,2
3. Toni Parkkinen–Matti Hämäläinen LprRT + 24,8
4. Jukka Kapela–Hannu Aarnio EPUA + 1:09,1
5. Sami Laurila-Arto Kleimola AL-Härmä + 1:37,3
6. Ville Suominen–Antti Will AAU/VaToSUA + 2:40,8
7. Timo Korvenheimo–Atte Nieminen LamUA/SaaUA + 4:20,7
8. Tuomo Hinttu–Tapio Hinttu KankUA + 19:47,3
Kesk. Ari Sorsa-Pasi Rahkonen LuuUA

Pistetilanne ensimmäisen osakisan jälkeen:
1.  Bäck Timo  23 pistettä
2.  Hirvijärvi Lasse 20 pistettä
3. Parkkonen Toni 18 pistettä
4. Kapela Jukka 16 pistettä
5. Laurila Sami 14 pistettä
6. Suominen Ville 12 pistettä
7. Korvenheimo Timo 10 pistettä
8. Tuomo Hinttu 9 pistettä

Categories: Kisaraportit