Ei mitään uutta ikäkategoriassa Historic 1981, Kanervat hallitsevat

Published by HRCF Tiedottaja on

Anjalan Janne ja Harri Kanerva olivat tuttuun tyyliinsä ilman nuotteja ajavista päivän nopein pari Mikkelissä. Kuva: Marko Kyöstilä

Mikkelissä ikäkategoriassa Historic 1981 oli kaksi autokuntaa. Luokassa 14 Janne ja Harri Kanerva sekä Heikki ja Emppu Valkonen. Kummallakin parilla menopelinä Volvo 242. Ei ollut siis osanottajia luokissa 12 ja 13. Kanerva tuttuun tyyliin murskaavan ylivoimainen ja Valkoset keikkuivat kärkiporukoissa, kun pätkäaikoja katsoo luokkien 1–18 osalta.

Harmillisesti Valkosen kisaa Kanervan kanssa sotki kakkosella se, kun Sami Vuorinen oli ollut penkassa ja nostoväki sai auton tielle juuri Valkosen eteen.
”Ei siinä lumipölyssä mitään nähnyt. Oli ajettava hieman rauhallisemmin. Tää on rallia”, tuumasi Valkonen eikä ollut sen kummemmin tilanteesta pahoillaan.

Ei liene kenellekään yllätys, että Janne Kanerva löytyy usein kilpailun nopeimpien kuljettajien listalta aivan kärkiporukoista. Kiinnostava ja yllättävä yksityiskohta kuitenkin nähtiin Mikkelissä ykköserikoiskokeen pätkäajoissa, joista oli listattu kaikki kilpailussa olevat kuljettajat. Yllättäin Rally Trophy -luokassa 31 Suzuki Swiftillä ajava Roope Suomalainen oli kaikkein nopein. Lisäluokassa 44 nuotteja käyttänyt ja M3 Bemaria kuljettanut Kalle Asikainen oli kakkonen, hävittyään Suomalaiselle 0,1 sekuntia vajaan yhdeksän kilometrin erikoiskokeella. Historicien Janne Kanerva oli kolmas, eroa työkaveriinsa Roopeen jäi 1,9 sekuntia.

Rally Trophy -luokassa ajavat Roope Suomalainen ja Petri Kivioja keskeyttivät vetoakselin katkeamiseen. Kuva: Marko Kyöstilä

Sittemmin Suomalainen keskeytti vetoakselin katkeamiseen. Asikainen tuli kisan läpi ja oli tässä listauksessa edelleen kakkonen, nuottisarjan ja HRT-kisan nopeimmalle Pasi Hapulahdelle 15,9 sekuntia hävinneenä. Kanerva oli kolmas, kolmisen sekuntia Asikaisesta.

Tiedän, tiedän… tällaisia vertailuja on turha tehdä. Toki, mutta kylläpä vain tällä kertaa kiinnostivat…

Näissä listauksissa ovat myös tasanopeuskilpailijat. Pitää muistaa, että he eivät aja ”niin kovaa kuin pääsevät”, vaan tiettyjä, ennalta määrättyjä nopeuksia vaihdellen.

Seuraava osakisa on Vilppulan Talviralli 24.2.2024.
-kk

Ikäkategorian Historic 1981 pistetilanne osakisan 1/7 jälkeen
Kuljettajat:
1. Janne Kanerva AnkUA lk 14 Volvo 242 pisteitä 12
2. Heikki Valkonen LMM lk 14 Volvo 242 pisteitä 10

Kartturit
1. Harri Kanerva AnkUA lk 14 pisteitä 12
2. Emppu Valkonen LMM lk 14 pisteitä 10