Hämeenlinna Historic Rallissa talven osanottajaennätys

Published by HRCF Tiedottaja on

Hämeenlinnan osakilpailun tiedottaja Pekka Virtanen kertoo oheisessa tekstissään, että lauantaina 11.2. ajettavaan ralliin ilmoittautui yli 130 kilpailijaparia, mikä on tämän talven rallien osanottajaennätys. 

Ahveniston Autourheilijoiden ja Lammin Urheiluautoilijoiden yhdessä järjestämä Hämeenlinna Historic Rally on 60-, 70- ja 80-lukujen ralliautoilla ajettavan Historic Rally Trophyn toinen osakilpailu.

HRT-sarjassa kilpaillaan nykyään neljän ikäkausikategorian, ykkösryhmän, nuottisarjan, Classic F -sarjan, Rally Trophyn ja tasanopeussarjan lisäksi myös ilman nuotteja ajavien luokkien (1-18) ykköskuljettajan mestaruuksista. Uusi ennakkotutustuttavien autojen luokka on vuosien 1991–96 kaksi- ja nelivedoille tarkoitettu Youngtimer. Osassa HRT-ralleissa omista mestaruuksistaan ajavat sekä BMW 325i:t että ilmajäähdytteiset Volkswagenit. 

Oikukas talvi on laittanut Hämeenlinna Historic Rallyn reittiryhmän koville. Rallin reitillä on mittaa noin 160 kilometriä, ja reittisuunnitelman mukaan viiden erikoiskokeen yhteispituus on noin 60 kilometriä. 

Hämeenlinna-rallin kilpailukeskus on Ammattiopisto Tavastia Hattelmalassa. Rallin reitti julkistetaan 11.2. kello 8, jolloin rallipakettien myynti alkaa kilpailukeskuksessa, Rengossa Cafe Raparperilla, Lopen Shellillä sekä Neste-asemilla K Hämeenlinna Idänpäässä ja Janakkalan Linnatuulessa.