Historicien EM-sarja alkaa Costa Bravassa – Silvasti-Pietiläinen ainoa suomalaispari

Published by HRCF Tiedottaja on

Ville Silvasti ja Risto Pietiläinen aloittavat Lancia Rally 037:lla EM-sarjan 2023 Espanjan Costa Bravasta . Tämä Illmerin ottama kuva on Itävallan kisassa 2022.

Historicien EM-sarja 2023 alkaa tällä viikolla Espanjassa Costa Brava Rallyn merkeissä. Kilpailun keskuspaikkana on Gironan kaupunki koillis-Espanjassa. Perjantaina 16.3. ajetaan yksi erikoiskoe, lauantaina 17.3. kuusi erikoiskoetta ja sunnuntaina toiset kuusi. Rallin kokonaispituus on noin 660 km ja ek-kilometrejä on noin 175.

EM-pisteistä Espanjassa on ilmoittautunut ajamaan 41 autokuntaa. Suomalaisia ei tällä kertaa ole kuin yksi, kun Ville Silvasti ja Risto Pietiläinen lähtevät kategorian 4 euroopanmestareina puolustamaan titteliään Lancia Rally 037:lla.

Perjantain noin 10 kilometrin mittainen erikoiskoe ajetaan myöhään Espanjassa klo 21.30, mikä Suomen ajassa tarkoittaa ajankohtaa klo 22.30. Ensimmäinen siirtymä ja ensimmäinen huolto on aikatauluun merkitty tunnin mittaiseksi ennen avauspätkää.

Lauantaina kisa alkaa Espanjan aikaa klo 10.55 kakkoserikoiskokeella. Kuuden erikoiskokeen jälkeen yötauolle saavutaan noin klo 21 Espanjan aikaa. Sunnuntaina reitille lähdetään klo 7.30 ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan noin klo 18 alkaen.

Costa Brava Rallyn etenemistä ja tuloksia voi seurata ewrc:n nettisivuilta.

EM-sarjassa on yhdeksän osakilpailua, Suomen Lahti Historic Rally on sarjan 7:s. Kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan kuuden parhaan kisan tulos.

Seuraava osakisa ajetaan huhtikuussa Tsekissä Vltava Rallyn merkeissä. Siellä on perinteisesti ollut useampia suomalaisiapareja.