HRT-sarjan toinen talvikisa, Vilppulan Talviralli, lauantaina klo 10:01 alkaen

Published by HRCF Tiedottaja on

Mikkelissä oli kova pakkanen ja kunnon talviset olosuhteet. Vilppulassa on myös kunnolla lunta, mutta sääennusteissa luvataan plusasteita. Riihimäen pari Pasi Hapulahti-Antti Nordström, Mikkelin nopeimpana historic-parina lähtee tavoittelemaan jälleen samaa ”titteliä”. Kuva: Marko Kyöstilä

 

Historic Rally Trophy -sarjan toinen, ja samalla viimeinen talviolosuhteissa ajettava, osakilpailu ensi lauantaina, Vilppulan Talviralli, keräsi todella hyvin osallistujia. Mikkelissä tammikuussa ajetun avauskisan jälkeen kasvua on noin 30 prosenttia. Kun sarjan seitsemästä osakisasta loppupisteisiin lasketaan viiden kisan tulos, kaikki ovat vielä hyvin mukana mestaruustaisteluissa. Kilpailuun ilmoittautui 139 autokuntaa, joista 108 on HRT-sarjaa ajavia. Vilppulan Talvirallin järjestävät yhdessä European Rally and Speed Club sekä Pohjois-Hämeen Urheiluautoilijat.

Vilppulassa ei ole aiemmin ajettu HRT-osakilpailua. Ralleja siellä on kuitenkin paljon järjestetty, joten se tiedetään, että hienoja erikoiskokeita on tarjolla kilpailijoille. Vilppulan Talvirallissa ajetaan viisi erikoiskoetta, joilla on yhteensä EK-kilometrejä noin 62. Koko reitin pituus on noin 170 km.

Kilpailukeskuksena toimii Vilppulan Yhteiskoulu, osoitteessa Opintie 1, Vilppula. Kilpailun lähtö ja maali ovat Vilppulan torilla. Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille klo 10:01. Ennakkovapaaseen maaliin kilpailijoita odotellaan klo 15-16 alkaen. Palkintojenjako suoritetaan kilpailukeskuksena toimivan koulun ruokalassa. Kilpailussa on sähköinen ilmoitustaulu, Sportity, jossa Vilppulan Talvirallin salasana on VILP24. Sieltä löytyy aikanaan tarkempia tietoja myös mm. palkintojenjaon aikataulusta.

Pistetaulukossa vielä tasaista

Ensimmäisen osakisan jälkeen pistetaulukossa ei suuria eroja tietenkään vielä nähdä. Parin pisteen eron seuraaviin ovat tässä vaiheessa nykäisseet lähinnä luokkavoittajat. Ykkösryhmässä Martti Sarasto johtaa kahdella pisteellä. Historic 1975 kategoriassa kärjessä on kaksikko Esa Vahvaselkä ja Tomi Tikanmäki, samoin kahden pisteen turvin. Kategoriassa 1981 Janne Kanerva otti kärkipaikan kahden kisaajan joukossa. Kolme kuljettajaa tasapistein on kategoriassa 1990 kärjessä, kun Juha Selänne, Risto Tiinus ja Petri Härkönen voittivat luokkansa Mikkelissä. Vilppulaan on tulossa paljon vasta kautensa aloittavia, pisteistä tullee tiukempi taisto.

Nuottisarjassa luokkia on viisi, mutta luokassa 19 ei ollut osanottajia. Tästä syystä nelikko; Harri Välimäki, Jukka-Pekka Jokela, Antti Leponiemi ja Pasi Hapulahti, lähtee tasatilanteessa Vilppulan reitille. Paitsi, että Jokela ei ole ilmoittautunut kisaan mukaan.

Tasanopeusluokassa Mikkelin voittaja Pekka Stellberg saa nyt olla tarkkaakin tarkempi, sillä vastustajien määrä on kasvanut. Mikkelissä oli 10 autokuntaa, Vilppulassa 16. Mikkelistä pois olivat vuoden 2023 mestari Reijo Rintala ja kakkonen Mika Alakoskela sekä viidenneksi sijoittunut Ari-Pekka Jääskeläinen, joten mielenkiintoinen taistelu voitosta Vilppulassa nähtäneen.

Historic Seniorit -sarjassa, jossa kerätään pisteitä HRT-sarjan ”sisällä”, kärkikaksikkona 15 seniorin joukosssa ovat Martti Sarasto ja Risto Tiinus. Classic F -sarjassa Anssi Laurell oli kahdesta kilpailijasta ainut maaliin tullut ja Rally Trophy -sarjan – niin senioreissa kuin ”normaaleissa” – vain Samuli Mynttinen tuli maaliin. Nyt on siis revanssin aika.

Vilppulan Talvirallin tapahtumia ja kisan edistymistä tulosten merkeissä voi seurata joko tulopalvelua tarjoavan Ajaksin sivuilta tai sarjan omalta facebook-sivustolta. Sarjapisteet Mikkelin jälkeen löytyvät näiltä sivuilta kohdasta Sarjapisteet.

KK