Kuhmoisten Sora -rallissa oli melko yllätyksellinen tasanopeusluokan kilpailu

Published by HRCF Tiedottaja on

Mika Alakoskela kertoi vauhdin nousseen hetkittäin ”tiukaksi”. Sitäköhän katselija penkallakin viestii, ”tarvittaessa täältä löytyy lapio”. Kuva: Marko Kyöstilä

Heinolalaispari Jani Koivisto–Juhani Mäkelä Volkkarilla ”pilasi” pohjanmaalaisparin Mika Alakoskela–Risto Sillanpään ”täyden suoran”, kun olivat kakkoserikoiskokeella yhden sekunnin erolla parempia, kun kaikki muut erikoiskokeet kirjattiin Opel-parille. Alakoskelan autokunta on kuuden pisteen erolla johdossa kolmen osakisan jälkeen, kun Hämeenlinnan kolmannen sijan jälkeen tuli jo kauden toinen osakisavoitto.
”Mainitsin jo kartturillekin tiukoista paikoista. Hänkin totesi, että kun itte pelkää kyydissä, on se aika huippua”, kertasi Alakoskela.
”Ja tuntuihan se siltä. Liukasta oli ja irtolunta, samoin yleisöä oli paikka paikoin tiellä ja oli pakko ottaa vauhtia pois.”
”Nyt menestymiseen tarvittiin kyllä vauhtia ja piti antaa mennä. Mukava lähteä tällaisen pistepotin kanssa kesää kohti. Eikä saa kysyä pohojalaisittain, että kukahan tulee toiseksi. Lakki alhaalla tästä jatketaan”, myönsi Alakoskela.

VI Kuhmoisten Sora -rallissa oli neljä suhteellisen pitkää erikoiskoetta; 22,78 km oli kisan pisin heti ensimmäisenä, sen jälkeen kolme muuta noin 11-, 15- ja 18 kilometrisiä.

Tätä ei usein olla nähty

Pari yllätystäkin Kuhmoisissa nähtiin. Pari Pekka Kaipainen–Jari Kulmala onnistuivat loistavasti ja kiilasivat kärkitaisteluihin heti alusta lähtien. Alakoskelan voittaessa BMW-pari hävisi vain 16 virhepisteellä. Totta tosiaan vain, kun poikkeuksellisesti kisassa virhepisteitä kertyi kaikille yli 100; voittaneelle Alakoskelalle 123,10 ja Kaipaiselle 139,10.

Toisesta ”yllätyksestä” vastasi hallitseva mestaripari Reijo Rintala–Antero Mannila Talbotilla. Se, etteivät miehet ykköserikoiskokeella olleet listalla ensimmäisinä, ei ollut yllätys. Näin on tilanne useimmissa kisoissa. Sen sijaan oli yllätys, ettei ihan niin kovaa nousua kakkoselta lähtien nähtykään tällä kertaa. Virhepistein 30,30 Rintalan autokunta oli kakkosen 9:nneksi tarkin. Koivisto oli kärjessä pistein 9,10. Kolmosella nähtiin jo tuttua touhua, kun sijoitus oli porukan toinen, vain kaksi sekunnin kymmenystä Alakoskelaa huonommin.

Tuloksissa Rintala oli kolmen pätkän jälkeen kuudes. Nelosella kaikki romahti. Mitä tapahtui?
”Meille sattui ykkösellä virhe”, paljasti Rintala, joka kertoi kelin olleen todella liukas.
”Oli niin paljon irtolunta jään päällä, etteivät nastat purreet pohjaan asti. Kolmosellakin jäätiin ensin vain suttaamaan paikalleen lähtöviivalle. Kevytperäisenä autona Talbotilla oli hieman hankalaa ajaa.”

Ja sitten tuli lopullinen ”niitti”.
”Ajettiin ulos nelosella. Auto lähti vasen-oikea-mutkassa käsistä, eikä korjaus onnistunut. Jäätiin penkkaan kiinni, mutta viiden katsojan avulla päästiin vihdoin minuuttien jälkeen jatkamaan. Loppumatkalla ei enää nopeuksia seurattu, ajettiin vain maaliin.”
Lopputuloksissa Rintala–Mannila ovat sijalle 11, jäivät siis pisteittä.

Mestaruustaistossa vielä monta mukana

Sipoolaiset Eugen ja Ritva Damstedt tekevät tasaisen varmaa työtä. Hämeenlinnassa pari jäi kärkikolmikon ulkopuolelle, mutta palasivat nyt mukaan mestaruustaistoon. Kolmas sija pistein 154,40 ja toinen sija pistetaulukossa on hyvä suoritus talvikauden jälkeen.

Myös Damstedtit raportoivat lumesta ja pöpperöstä. Takatuupparilla (Porsche 911) oli aika vaikeaa.
”Ehkä eniten tarkkuutta vaativat kolmonen ja nelonen, kun oli paljon nopeusvaihteluja. Meinasi välillä tulla kova kiire”, kertoi Ritva Damstedt.

Kuusi pistettä johtavaan Alakoskelaan ei ole paljoa tässä vaiheessa kautta. Tasanopeusluokassa lasketaan lopputulokseen kuuden parhaan kisan pisteet kahdeksasta.

Kolmantena oleva pari Ari-Pekka Jääskeläinen–Risto Valkonen on Volkkarilla kuuden pisteen päässä takana.
”Ei mennyt kisa hyvin tänään. Meillä ei trippi toiminut oikein, ei saatu sitä samoihin lukuihin kuin järjestäjällä oli. Pisteitä tuli sen takia paljon. Yritettiin muuttaa ajotyyliäkin, mutta ei se auttanut”, kertasi Jääskeläinen.
”Täytyy nyt miettiä, mistä se johtuu. Pahimmillaan trippii näyttä 20 metriä väärin joka paikassa. Täytyy kotona analysoida, mistä mahtaa johtua.”

Jännitystä aivan varmasti nähdään kesäkisoissa, kun Iida ja Vesa Kauppinen Porsche 944:llä olivat Kuhmoisissa neljänsiä ja pistetaulukossa samoin, vain yhden pisteen päässä Jääskeläisen autokunnasta.

Viidenneksi kisassa sijoittunut ja samalla sijalla pistetaulukossa oleva pari Jarmo Vesala–Jari Itäkodes on ollut pienoinen pettymys. Niin tiukka kisa viime vuonna mestaruudesta antoi odottaa tältä kaudelta enemmän. No, vielä on aikaa petrata. Alakoskela on tosin karannut jo 15 pisteen päähän.

Seuraava kilpailu ajetaan Harjun ympäristössä lähellä Virolahtea toukokuun puolivälissä.
-kk

Tuloksia Kuhmoisista:
1. Mika Alakoskela-Risto Salonpää Opel Kadett virhepisteitä 123,10
2. Pekka Kaipainen-Jari Kulmala BMW 325 Xi virhepisteitä 139,10
3. Eugen Damstedt-Ritva Damstedt Porsche 911 virhepisteitä 154,40
4. Iida Kauppinen-Vesa Kauppinen Porsche 944 virhepisteitä 158,70
5. Jarmo Vesala-Jari Itäkodes Saab 99 virhepisteitä 205,60

Tasanopeusluokan pistetilanne osakisan 3/8 jälkeen:
Kuljettajat
1. Mika Alakoskela LapUA Opel Kadett 1.8 E pisteitä 36
2. Eugen Damstedt SiAK Porsche 911 pisteitä 30
3. Ari-Pekka Jääskeläinen LMM Volkswagen Golf pisteitä 24
4. Iida Kauppinen HuuhaUA Porsche 944 pisteitä 23
5. Jarmo Vesala HRCF Saab 99 pisteitä 21
6. Eero Juutilainen RUA Audi Coupe quattro pisteitä 15
6. Markku Nieminen UFAK Saab 96 V4 pisteitä15
8. Reijo Rintala HRCF Talbot Sunbeam 1.6 pisteitä 14
9. Jani Koivisto HeiUA Volkswagen Golf pisteitä12
9. Pekka Stellberg HRCF Mazda 323 pisteitä 12

Kartanlukijat
1. Risto Salonpää EPUA pisteitä 36
2. Ritva Damstedt SiAK pisteitä 30
3. Risto Valkonen LMM pisteitä 24
4. Vesa Kauppinen HuuhaUA pisteitä 23
5. Jari Itäkodes HRCF pisteitä 21
6. Eetu Juutilainen AL-Hki pisteitä 15
6. Tapani Laitinen UFAK pisteitä 15
8. Antero Mannila HRF pisteitä 14
9. Juhani Mäkelä HeiUA pisteitä 12
9. Pertti Toivonen AL-Sport pisteitä 12

Categories: Kisaraportit