Lammin parille Asko Järvinen-Mikko Blom ensimmäinen HRT-osakisavoitto 2023

Published by HRCF Tiedottaja on

Lammin pari Asko Järvinen-Mikko Öblom kävivät tosi kovan sekuntitaistelun erikoiskokeilla Lindroosien Esan ja Anjan kanssa. Esa on aina toivonutkiin ajamiinsa luokkiin vastustajia. Kuva: Marko Kyöstilä

Kategoriassa Historic -> 1981 kilpaillaan kolmessa luokassa. Hakevuori-rallissa osanottajia näissä oli yhteensä seitsemän. Näistä kolme suoriutui reitistä ilman aikarangaistusta.

Luokassa 12 lähtijöitä oli kolme, mutta maaliin ajoi vain Keijo Hållfast Starletilla ja kartturiksi tällä kertaa lähtenyt Juha-Pekka Kiili PR-Racingista. Hållfast kävi ”vierailemassa” kategoriassa Historic ->1990 kahden kisan verran; Lahdessa ja Lopella, mutta palasi takaisin ”kotiin” kauden päätöskisan ajaksi.

Pasi Honkalatva Starletilla keskeytti ulosajon vuoksi kolmosen jälkeen. Vesa Glad karautti ulos jo ykkösellä. Aika hänelle ykköseltä vielä saatiin, mutta eroa Hållfastin pohja-aikaan oli lähes neljä minuuttia.
”Eikös, piru vie, napsun oli liikaa yrkkyä ykkösen pelto-oikeeseen ja jarru myöhään. Ei muuta kuin koppa vinoon, ja eipä se latu riittänyt, vaan putoshan se sinne kurasontaojaan kuskin kyljelle. Siellä paloi aikaa useempi minuutti. Kiitokset nostajille, että telkänpönttö saatiin tielle ja päästiin pätkä läpi”, päivitti Glad tapahtumia värikkääseen tyyliin facebookissa.

”Pienillä peltivaurioilla selvittiin, mutta päätettiin jättää kesken, kun luokan kärki karkas sinne lähelle neljää minuuttia. Autossa havaittiin pientä lievää teknistä ongelmaa ykkösen alussa, joten päätös oli, ettei rikota enempää vehkeitä.”

Luokassa 13 oli kaikilla erikoiskokeilla todella mielenkiintoinen vääntö luokkavoitosta Esa Lindroosin ja Asko Järvisen kesken. Lindroosit vaihtoivat kategoriasta Historic -> 1990 elokuisen Lahden jälkeen 81-kategoriaan, kun tuli kaksi keskeytystä peräkkäin. Valitettavasti tuli vielä kolmaskin, mutta se oli Kaloppi-rallissa, jossa reitiltä eksymisen jälkeen pari päätti keskeyttää.

Nyt Hakevuori-rallissa näytti Lindrooseilla ajo maistuvan nousujohteisesti. Ykkösellä 5,5 sekunnin pohjat, kakkosella 7,7 sekunnin, kolmannella 9,4 sekunnin, kunnes nelosella luokan toinen pari Asko Järvinen–Mikko Öblom nykäisikin kisan pisimmän pätkän (18,2 km) 24,3 sekuntia nopeammin. Näin ollen ennen viimeistä pätkää Järvinen oli johdossa 1,7 sekunnin erolla Lindrooseihin. Viitosella, joka oli siis lyhennetty alle viiteen kilometriin, eroa tuli Lindroosin eduksi 0,5 sekuntia. Se ei nyt riittänyt. Pätkäaikojen perusteella Lindroosit jäivät kakkoseksi 1,2 sekunnilla.

Mutta, mutta… Lindroosit saivat myös neljä minuuttia aikarangaistusta liian aikaisesta saapumisesta viimeisen pätkän lähtöön. Näin niukka tappio kasvoi vielä neljän minuutin ja vajaan kahden sekunnin eroksi Järviseen.

Kun luokasta 14 olivat Kanervat pois, samoin Valkoset muiden yksittäisten osanottajien kera, sai Leppävirran Jyrki Putila kanssakilpailijaksen luokan ensikertalaisen, Mäntsälän MK:n Altti Anttosen Volvo 242:lla. Anttosella oli vauhti kohdillaan, eikä Putilalle riittänyt yhtään pohja-aikaa. Eroa erikoiskokeilla miehille kertyi noin puolitoista minuuttia.

Lopputuloksissa ero on vain puolisen minuuttia. Anttonen sai aikarangaistusta liian aikaisesta saapumisesta neljä minuuttia, mutta Putila vain kolme minuuttia.

Pistetaulukossa Hållfastin luokkavoitto tiputti Putilan sarjakakkoseksi 0,5 pisteen päähän. Kanerva oli mestaruuden varmistanut maksimipistein jo Kaloppi-rallissa.

Pistetilanne osakisan 7/7 jälkeen
Kuljettajat
1. Janne Kanerva AnkUA lk 14 Volvo 242 pisteitä 75,5
2. Keijo Hållfast HRCF lk 12 Toyota Starlet pisteitä 57
3. Jyrki Putila LeppävirtaRT lk 14 Ford Escort RS 2000 pisteitä 56,5
4. Asko Järvinen LamUA lk 13 Sunbeam Avenger 1600 GT pisteitä 52,5
5. Heikki Valkonen LMM lk 14 Volvo 242 pisteitä 33

Kartturit
1. Harri Kanerva AnkUA lk 14 pisteitä 75,5
2. Osmo Huovinen LeppävirtaRT lk 14 pisteitä 56,5
3. Mikko Öblom HyUA lk 13 pisteitä 52,5
4. Emppu Valkonen LMM lk 14 pisteitä 33

Täydelliset pistetilanteet löytyvät näiltä sivuilta kohdasta Sarjapisteet