Monte Carlo Historic Rally oli hankala suomalaispareille

Published by HRCF Tiedottaja on

Tiistaiaamu kauneimmillaan Monte Carlo Historic Rallyssa. Pentti-Juhani Hintikka ja Kari Kuosmanen starttaamassa pätkälle. Kuva: Reijo Rintala

Legendaarinen, se vanha aito Monte Carlo Rally, nyttemmin Monte Carlo Historic Rally, on edennyt jo tiistaille, kun sunnuntaina 29.1. lähdettiin liikkeelle. Kun tämän päivän kolme erikoiskoetta, numeroiltaan 12, 13 ja 14 oli ajettu, kilpailijoita odoteltiin Monacoon tauolle, parc fermé -alueelle iltapäivällä klo 16 Suomen aikaa.

Kilpailijoilla oli ohjelmassa pieni levähdystuokio ennen kuin illalla klo 22 Suomen aikaa karavaani starttasi taas reitille, kisan viimeiselle lenkille. Ohjelmassa on kaksi erittäin kuuluisaa erikoiskoetta: EK 15/16 “Col de Braus – Lantosque, jolla on pituutta 34,35 km” sekä EK 16/16 “La-Bollène-Vésubie – Moulinet, jolla on pituutta 22,33 km”. Nämä yöllä ajettavat erikoiskokeet ovat usein vielä ratkaisseet kärkikuljettajien loppusijoituksia.

Tämänvuotisen Monte Carlo Historic Rallyn reitin koko pituus on reilut 1600 km, sisältäen erikoiskokeita 16, yhteispituutta niillä on noin 350 km.

Kilpailijoiden lähtöväli loppulenkille on puoli minuuttia. Ensimmäisiä autokuntia odotellaan maaliin yöllä klo 2.30 Suomen aikaa. Suomalaisista Pentti-Juhani Hintikka-Kari Kuosmanen ovat sadas auto lähtöjonossa, lähtö tapahtuu kello 22:49,30 Suomen aikaa. Silvastit Ville ja Jukka ovat jonossa paikalla 193, heidän lähtöaikansa on 23:36,00. Kuulemma hitaampien luokkien kilpailijat on laitettu jonon hännille, kerrottiin paikan päältä.

Kun noin lähes 300 autokuntaa on lopulta maalissa Monacon Port Herculesin satamassa, kellon viisarit näyttävät aikaa jo keskiviikkoaamun puolelle. Illalla keskiviikkona palkintojuhlallisuuksia on luvassa Monacon Sporting Monte-Carlossa. Pukukoodina iltapuku/tumma puku.

Silvasteilla oli aluksi tosi hyvä meno päällä, olivat parhaimmillaan kisassa toisena ja olivat tarkimpia erikoiskokeellakin, mutta sitten tuli notkahdus. Ensin tuli vääriä virhepisteitä, ja kun ne saatiin korjattua, tuli virheitä tarkkuudessa. Sijoitus romahti 60:n paikkeille, välillä sentään sieltäkin noustiin 30:n paikkeille, mutta sitten taas takaisin. Ennen viimeistä lenkkiä Silvastit ovat sijalla 63, virhepisteitä on kertynyt 4080.

Hintikan autokunta on suoriutunut tasaisesti kilpailussa. Sijoitus on tällä hetkell 61:s ja virhepisteitä 3890. Kisapaikalta kerrottiin, että välineistö heillä ei ole aivan kärkikuljettajien tasoa, mutta hienosti ovat vanhemmallakin mittavälineistöllä parantaneet koko ajan.

Kisaa johtaa sveitsiläispari Enzo Claudio-Cristina Seeberg Lancia Fulvia 1.3 S:llä. Heille on virhepisteitä kertynyt 1790.

-kk