Revontuliralli aloittaa kauden 2023

Published by HRCF Tiedottaja on

Historic Rally Trophy -kausi pyörähtää käyntiin Hankasalmen ympäristössä lauantaina huomenna lauantaina. Jo ennen joulua alkanut talvi aiheutti jo pientä sydämen tykytystä, kun plussakelien ja vesisateiden myötä eteläisemmästä Suomesta lumet ja talvi katosivat tykkänään. Onneksi sentään Keski-Suomessa talvi piti pintansa ja pääsemme aloittamaan kauden lumisilla ja kilpailun johtajan mukaan myös melko jäisillä teillä.

Lomakeskus Revontuli osoitteessa Revontulentie 1, Hankasalmi as. toimii kilpailukeskuksena, kuten niin monessa muussakin rallissa aiemmin. Hankasalmen UA on jo kokenut kisajärjestäjä, mutta historic-kilpailua ovat järjestämässä ensimmäistä kertaa.

Kilpailijoille on tarjolla todella makeat erikoiskokeet. Yhteispituutta viidellä pätkällä on peräti noin 80 km. Tarjolla on myös entisiä, maineikkaita Jyväskylän Suurajojen teitä. Revontuliralli aloitetaan noin seitsemän kilometrisellä, minkä jälkeen ”ranteet on avattu” ja siirrytään kisan pisimmälle, EK:lle 2, jolla on pituutta peräti 26,31 km. Tauon jälkeen EK:n 3 vajaat 14 km herättelevät uudelleen ”rallimoodiin” ennen EK:ta 4, jolla pituutta on vajaat 19 km. Viimeisellä noin 15-kilometrisellä ratkaistaan sitten lopullisesti sijoitukset.

Tasanopeusluokan ensimmäinen kilpailijapari starttaa Hankasalmen torilta klo 11.01. Ennen kuin ensimmäinen HRT-luokan kilpailija, Jari Latvala nelivetoisellaan lähtee reitille klo 11.54, ovat omaa suoritustaan lähteneet tekemään myös näytösajoluokan Petter Wallen sekä tänä vuonna kokeiluluonteisesti mukana olevan Youngtimer-luokan Juha Laaksonen. Maaliin Lomakeskus Revontulen piha-alueella ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan klo 17:n aikoihin.

HRT-sarjassa (tasanopeus, näytösajo, nuottisarja, HRT-luokat, Classic F sekä BMW Ralli -sarja) kilpailevia on kahden kilpailun peruneen jälkeen yhteensä 69 autokuntaa. Uutena HRT-sarjassa ovat Rally Trophy -autot (V1600-autot sekä 1400-kuutioiset) toivat kisaan kahdeksan lisää. Nykyinen taloudellinen maailmantilanne lienee vaikuttanut hieman osanottajamäärään. Vuoden 2022 aloituksessa Kuhmoisissa autokuntia oli 96, joten oikein hyvä osanottajamäärä sentään on liikkeellä. Hienoa!

Rallipaketteja voi ostaa Lomakeskus Revontulesta sekä Hankasalmen Jari-Pekka 24h -huoltamolta.

Heikki Westerlundin meillekin lähettämästä ”nostalgiakuvasta” Riihimäen SM-rallista tammikuun 1992 ensimmäisenä viikonloppuna nähdään, että on sitä ennenkin lumipulasta kärsitty. Kyydissä on Mäkelän Kake.