Tasanopeudessa nyt Marko Kääriäinen ja Jarkko Hirvonen Datsunilla yllättivät

Published by HRCF Tiedottaja on

Orimattilan Marko Kääriäinen ja Jarkko Hirvonen Datsunilla onnistuivat Vilppulassa hienosti. Vasta kolmatta tasanopeuskisaansa ajanut pari sijoittui kovassa joukossa kakkoseksi. Kuva: Toni Ollikainen

Vilppulan Talvirallin tasanopeuskisaan valmistauduttiin odottavissa tunnelmissa, kun Mikkelin avauskisasta poissa ollut viime vuoden sarjan kärkikaksikko; Reijo Rintala ja Mika Alakoskela, palasi tositoimiin. Myös Ari-Pekka Jääskeläisen ja kartturi Risto Valkosen sekä Pertti Pihlajaveden ja Erkki Karhun ”jälleennäkeminen” oli mieluisaa. Lopulta kisaan starttasi 14 autokuntaa, kun yksi perui osallistumisensa. Rintala ja kartanlukija Jari Kulmala ovat jo tuttu yhdistelmä, mutta Alakosken autoon konttorinhoitajaksi oli Risto Salonpää tilalle tullut Ähtärin UA:n Teemu Puro.

Kuten tunnettua, monen viikon pakkaset olivat reilua viikkoa ennen kisaa vaihtuneet lämpöasteisiin ja kisaviikolla taivaasta jaksoi tulla vettä päivätolkulla. Erikoiskokeita oli pidetty talven aikana auki, joten niille oli muodostunut hyvä jääpinta. Lunta ja räntää satoi kuitenkin muutamana yönä juuri ennen kisaa. Kun kisapäivänä vettä satoi, olivat tiet siviilinastoilla ajaville tasanopeuskilpailijoille taitoa ja malttia vaativia. Aamulla kuultiin epäileviä kannanottoja, että olisivatkohan nopeuspyynnit muuttuneelle kelille liian kovat.

Ensimmäiseltä erikoiskokeelta saadut tulokset olivat jännää luettavaa. Mika Alakoskela oli kärjessä virhepistein 10,30. Ja mitä ihmettä? Rallikonkari Jorma Laakso tyttärenpojan Sauli Veikkolan kanssa Fiestalla keräsi virhepisteitä 24,20. Ennen starttia nuori mies, elokuussa 17 vuotta täyttävä Veikkola vaikutti oikein innokkaalta lähtemään kisaamaan, sillä heillä oli nyt uudet laitteet ja niiden käyttöä oli harjoiteltu.
”Hyvillä fiiliksillä mennään. Tämä on tosi mielenkiintoista hommaa, tykkään kovasti”, myönsi Sauli.

Juutilaiset Eero ja Eetu olivat 53,90 pisteellä kolmansia. Sitten Rintalan autokunta, Pekka Stellbergin ja Jarmo Vesalan, joka oli kuudentena ja alle 100 pisteen jäänyt. ”Tulokkaista” parhaiten sijoittui pari Marko Kääriäinen–Jarkko Hirvonen virhepistein 115,60 ja sijoitus 7:s.

Kakkospätkän lähdön siirtymisestä 72 metriä vaihtopistekuvauksessa ilmoitettua myöhemmäksi sekä EK:n 4 lähtö 154 metriä aiemmaksi oli tiedotettu Sportity-sovelluksessa perjantai-iltana. Tämä oli joko jäänyt huomiotta tai muusta syystä noteeraamatta suorituksen aikana, mikä aiheutti tuloslistan ”palautumisen” entisenmalliseksi jo kakkosella. Vanhat konkarit – täydennettynä parilla Tuomo Mäkelä – Jouni Koiramäki – suoriutuivat parhaiten. Rintala, Koivisto, Vesala, Mäkelä, Alakoskela, Laakso, Kääriäinen, Stellberg, Juutilainen ja Pihlajavesi kympin kärkenä pisteet 40,30–600,00. Kakkosen jälkeen oli Rintala jo noussut johtoon, Alakoskela ja Vesala seuraavina. Laakso–Veikkola vain 0,20 pisteen päässä kolmannesta sijasta.

Kolmosella kärkikolmikossa olivat Juutilaiset, Rintala, Koivisto.

Nelosella koko pakka sekoittui jälleen, syynä lienee mittamuutos. Juutilaiset (vp 32,70), Stellberg (32,90), Rintala (40,10), tasaista nousua tehnyt Kääriäinen (63,30) ja Koivisto (172,20) olivat viiden kärki. Laaksolle kertyi virhepisteitä 477,50 ja Alakoskelalle 600,00. Nelosen jälkeen ylivoimaisessa johdossa oli Rintala 165,60 pisteellä, kun kakkosena olevalla Kääriäisellä pisteitä oli kertynyt jo 408,00. Stellberg oli hienosti kolmantena pistein 485,90. Alakoskela oli pudonnut seitsemänneksi pisteillä 784,50.

Viimeisellä palattiin ”ruotuun”. Alakoskela oli tarkin (16,50), Koivisto (21,10), Stellberg (28,10), Rintala (33,70), Vesala (39,80) ja Kääriäinen (49,30). Lopputuloksissa nähtiin isoja virhepistelukemia ja suuria keskinäisiä eroja. Keliolosuhteiden lisäksi ratkaisevaa lienee ollut ilmoitettujen mittamuutosten korjaaminen tai oikeammin korjaamisen epäonnistuminen.

Hallitseva tasanopeusluokan mestaripari Reijo Rintala-Jari Kulmala palasivat voittokantaan jouduttuaan jättämään kauden avauskisan Mikkelissä väliin. Kuva: Toni Ollikainen

Reijo Rintala–Jari Kulmala voittivat pistein 199,30. Parin Marko Kääriäinen–Jarkko Hirvonen toinen sarjakilpailu ja kuljettajan vasta kolmas tasanopeuskilpailu tuotti loistavan tuloksen – toinen sija virhepistein 457,30 ennen Mikkelissä voittanut paria Pekka Stellberg–Pertti Toivonen (514,00).
”Ei meillä mitään salaista asetta ollut. Ihan perushommaa. Suurimmat haasteet oli tällä kertaa se, että pysytään ylipäätään tiellä 1967-mallisella Datsunilla. Jos keli olisi ollut parempi, nopeuspyynnit olisivat olleet ihan hyvät. Nyt keli oli mikä oli ja kaikille sama, ei ajaminen silti vaikeata ollut”, jutteli vähäisen rallitaustan omaava Marko Kääriäinen maalissa kisan jälkeen.

Vasta lajin pariin tulleelta parilta olikin kysyttävä, mikä tasanopeudessa on parasta.
”Sen vaikeus. Mekin kokeiltiin ristiin ensin kuskin ja kartturin paikkoja, ja huomattiin, että homma on kummallekin yhtä vaikeeta.”

Eipä tuo liian vaikeata näytä olevan, kun jo nyt tuli näin hyvä tulos.
”Noh….. ei kai se sit oo”, totesi Kääriäinen pienen empimisen jälkeen. ”Täytyy kiittää kartturia, mähän vain ajoin.”

Tasanopeusluokan tilanne näyttää kiinnostavalta, sillä konkareille on tulossa useita taitavia haastajia, jotka saattavat loppuvuodesta keikauttaa totuttuja sijoituksia aivan päälaelleen.

HRRT-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 18.5.
-kk

Pistetilanne osakisan 2/7 jälkeen
Tasanopeus – Top 10
Kuljettajat
1. Pekka Stellberg HRCF Mazda 323 pisteitä 22
2. Eero Juutilainen RUA Audi Coupé quattro pisteitä 19
3. Jani Koivisto HeiUA Mercedes Benz 190E pisteitä 14
4. Marko Kääriäinen OriUA Datsun Bluebird pisteitä 13
5. Jarmo Vesala HRCF Saab 99 pisteitä 12
5. Reijo Rintala HRCF Talbot Sunbeam TI pisteitä 12
7. Markku Nieminen UFAK Volvo 360 pisteitä 10
8. Eugen Damstedt SiAK Porsche 911 pisteitä 9
9. Esa Suikkanen PRCF Porsche 911 SC pisteitä 6
9. Mika Alakoskela LapUA Opel Kadett pisteitä 6

Kartturit – Top 10
1. Pertti Toivonen AL-Sport pisteitä 22
2. Eetu Juutilainen AL-Hki pisteitä 19
3. Juhani Mäkelä HeiUA pisteitä 14
4. Jarkko Hirvonen OriUA pisteitä 13
5. Jarmo Itäkodes HRCF pisteitä 12
5. Jari Kulmala KangUA pisteitä 12
7. Tapani Laitinen UFAK pisteitä 10
8. Ritva Damstedt SiAK pisteitä 9
9. Päivi Kauppala HRCF pisteitä 6
9. Teemu Puro ÄhtUA pisteitä 6